Blahodárný zázvor

Blahodárný zázvor

S létem jsme se již neodvratně rozloučili a připravujeme se na nejbaravnější období celého roku. Není však od věci si zavzpomínat právě na hřejivé letní chvilky v nejrozličnějsích exotických krajinách. O mnoho více zajimavější by byla možnost připomenout si letní prožitky a zároveň dopřát tělu něco prospěšného. Nezaměnitelným společníkem při toulkách po exotických krajinách Vám bude právě zázvor. Ačkoli není přesně známo, kde má zázvor své rodiště, ale nejčastěji se říká, že se nejdříve pěstoval na jihu Číny, odkud se rozšířil do Indie.

Během času pronikl zázvor do zemí Blízkého východu a okolí Středozemního moře. A to je i důvod, proč se můžeme s chutí zázvoru setkat v nejedné přímořské destinaci. Zázvor má svoji okouzlující chuť, ale i pozitivní účinky na naše zdraví. Zázvor má antibakteriální účinky a pomáhá při žaludečních potížích. Se zázvorem je hlavně v podzimních měsících léčba chřipky a rýmy přece jenom snadnější. Snižuje cholesterol a stimuluje krevní oběh. Krom léčebních účinků má zázvor v gastronomii své neohrožené místo a to nejen v indické kuchyni, ale je rozšířený i v západní kuchyni. 

V našem obchodě naleznete mnoho kořenících směsí, které obsahují zázvor a to od nejrůznějších druhů kari až po grilovací koření. Produkt, který však musíme vyzdvyhnout je Prášek z citronového zázvoru. Právě ona kombinace zázvoru a citrusu dodává této směsi svoji nezaměnitelnou chuť. 
 
Prášek z citronového  lze s úspěchem použít na vylepšení polévky i okořenění kuřete. Doporučujeme vyzkoušet přidat prášek do punče, získá tím svěží chuť. Jako dokonalý dresink na saláty vyzkoušejte v kombinaci s trochou citronové šťávy, pomerančovým džusem, mořskou solí a třtinovým cukrem. Suroviny dobře vyšlehejte s olivovým olejem a mletým zázvorem. Hotový dresink výborně doplní Tellichery pepř svou ostro-ovocnou chutí.
Top