Maďarská pálivá paprika, mletá 50g

Szegedi paprika, pálivá - 100 % maďarský produkt

Pokud si vyberete tento produkt můžete se spolehnout, že dostáváte do ruky mletou papriku, který je vyroben ze 100% maďarských surovin, je vynikající kvality, má vysokou barvivost.

Pálivá mletá paprika má dominantní pálivou chuť díky rostlinnému alkaloidu názvem kapsaicin (capsaicin, kapsicin). Kapsaicinu se přisuzuje mnoho pozitivných zdravotných účinků. Kapsaicin je rozpustný v alkoholu a tucích. 

Od roku 2015 Szegedi paprika se stala pojmem a dostala se mezi významné chráněné maďarské produkty označované jako Hungarikum. Charakteristickými vlastnostmi mleté papriky označené jako Szegedi paprika jsou : odrůdy szegedské papriky, zvláštnosti podnebí a půdní vlastnosti v regionu, kvalitní zemědělské technologické procesy, pečlivá sklizeň, dosušování, moderní technologie szušení, mletí v tradičných kamenných mlýnech.  

Použití: guláše, polévky, omáčky, pečivo, ryby nebo marinády na gril

Tip: nepoužívejte papriku přímo v horkém tuku nebo zhořkne. Cukr obsažený v paprikách se spálí a nepříznivě ovlivní chuť i barvu pokrmu.

Hmotnost 50 g
Balení
sáček
Výrobce Rubin Szeged Maďarsko
Ochranná značka Hungarikum, OEM
("OEM Oltalom alatt álló eredet megjelölés - Prudukt chráněným původem". Ochranná značka OEM v případě papriky znamená, že celý životní cyklus produktu probíhá pod kontrolou a musí se uskutečnit v regionu Szeged a to od setí (výhradně povolených odrůd) až po balení pro koncového zákazníka.)

Dostupnost: Skladem
Kód: SpS-RUB-002
38,00 Kč
Top