Rádi hřešíte ?

Rádi hřešíte ?

Každý z nás si občas rád zahřeší a dopřeje si něco dobrého. A také proč ne. Člověk je tvor od přírody hříšný. Pokud hledáte zajímavý doplněk pro Vaše občasné mlsání, nebo hledáte, čím ozvlášnit dezerty nebo recepty, tak pro Vás máme doporučení.

Máte rádi exotické a svěží chutě ? V tom případě bychom Vám doporučili mangový lyofilizovaný přášek v bio kvalitě. Speciální lyofilizační proces umožňuje sušit ty nejkvalitnější plody bez ztráty chutí. Mango se nejdříve rychle zmrazí, pomoci podtlakové komory se zbaví vlhkosti a rozemele na prášek plný chutí a vůní léta. Pozor! Toto není tradiční indický prášek Amchoor. Ten se vyrábí z nezralých plodů a je velmi kyselý. 

Mangový prášek chutná sladce, a proto si rozumí s mnoha dezerty. Lze použít jako náhrada cukru v zákuscích, krémech i nápojích.  Náš tip jsou palačinky s mangovým práškem. To je delikatesa. Pokud Vám bude scházet zajímavá chuť v dortu, použijte prášek do krému. Rychle zjistíte, že sladká mangová chuť ovládne Vaše talíře od sladkých pokrmů po slané. Svěží ovocnou chuť a mírnou sladkost, můžeme dodat i do kari nebo čatní.

Pokud přece jenom preferujete trochu konzervativnější chutě, tak i Vám pomůžeme. Pro milovníky svěžích chutí doporučujeme malinový lyofilizovaný přášek, který v kombinaci se sezónním ovocem pozvedne nejen Vaše dezerty na zcela novou úroveň. Vaši strávníci Vás budou milovat :)

Malinový prášek lze s úspěchem použít na mnoho způsobů. Vytvořte si skvělou snídaňovou misku s obilovinami, přidejte prášek do smoothie, nebo vylepšete krémový dezert. Dokonalou zdravou pochoutkou je i puding s malinovým práškem místo cukru. Pokud by Vám chyběla v kari svěží, sladká, ovocná chuť, stačí přidat trochu prášku a vychutnávat dokonalou kombinaci chutí. Prášek je rozpustný ve vodě i v tucích. Možnosti jsou nekonečné.

Proč vlastně využívat lyofilizované prášky ? 

Proces lyofilizace umožnujě uchovat chutě čerstvých plodů a zároveň nám rozšíří možnosti, jakým způsobem jej můžeme zpracovat. Navíc, buďme upřímní. Kvalita manga i malin, které občas nabízí obchodní řetězce, nestojí za to a navíc během zimních měsíců se k nám ovoce vysoké kvality moc nedostává.

Všechny lyofilizované prášky lze využít i pro ledové tříště nebo limonády. Jelikož sami rádi taky mlsáme, tak se s Vámi chceme podělit o nápady. Ideálním partnerem magového prášku je chuť zázvoru a citrusů. Naopak pro malinový prášek jsou ideálním spojencem chutě lesních plodů borůvek a lesních jahod a nejvíce čerstvě nasbíraných malin.

Všechny naše lyofilizované přášky přinášejí hlavně dětskou radost a touhu experimentovat s recepty. Pokud nejste příznivci dezertů a sledkého pokušení, tak i pro Vás něco máme.

Prášek z citronového zázvoru lze s úspěchem použít na vylepšení polévky i okořenění kuřete. Doporučujeme vyzkoušet přidat prášek do punče. Získá tím svěží chuť. Jako dokonalý dresing na saláty vyzkoušejte v kombinaci s trochou citronové šťávy, pomerančovým džusem, mořskou solí a třtinovým cukrem. Suroviny dobře vyšlehejte s olivovým olejem a mletým zázvorem. Hotový dresing výborně doplní Tellichery pepř svou ostro-ovocnou chutí. 

Ať už Vás zaujme sladké pokušení nebo chuťová euforie zázvorových tónů, tak využití lyofilizovaných prášku je nezměrné. Věřte, že i my rádi mlsáme s našimi produkty.

 

 

Top