Kurkuma latté

Kurkuma latté

Zahoďte okovy každodenní rutiny a vyzkoušejte něco nového a trendy. O indickém koření kurkuma už asi slyšel každý z nás, ale kurkuma latté už asi jen málo kdo.

Přitom se jedná o výbornou a zdravější alternativu odpolední kávy. Ve světě mezi profesionálními baristy je tento nápoj již známý a velmi vyhledávaný pro svoji jednoduchost přípravy a skvělou chuť.

 

Kurkuma má protizánětlivé účinky a pomáhá k detoxikaci jater a je prospěšná i pro imunitu. Možná i pro tyto výhody se v našich končinách opravu hodí :)

Za zmíněnými prospěšnými vlastnosti stojí hlavně její účinná látka kurkumin.

 

Co tedy budeme potřebovat na kurkuma latté?

 

Zázvor, Kurkumu, Skořici, Černý pepř, Kokosové nebo Mandlové mléko a med.

Můžete přidat i vanilku, popřípadě kokosový olej. Naleznete i mnoho dalších návodů, jak latté připravit.

Ale jako u každého receptu platí, že se nesmíte bát experimentovat. Pokud máte rádi ženšen, rozhodně neváhejte a přidejte ho.

 

Příprava:

 

2 hrnky kokosového nebo mandlového mléka.

1 lžička mleté kurkumy

1x 1/4 lžičky mleté skořice

1x 1/4 lžičky mletého zázvoru

1x lžička vanilky

2x lžička medu (dle vaší chuti)

1x špetka mletého černého pepře

 

Zahřejte mléko v hrnci a postupně přidávejte ingredience.

Nechte mléko vařit pomalu, aby se vám ingredience propojili a vytvořily oranžový nálev.

Pak nalijte do Vašeho oblíbeného šálku.

Pokud chcete mít latté opravdu našlehané, tak je nejlepší výsledný nálev nechat vyšlehat pomocí tyčového mixeru.

 

Do nápoje můžete přidat i 1 lžičku kokosového oleje.

Pepř umocňuje intenzitu kurkumy a kokosový olej na sebe váže kurkumin, aby ho naše tělo dokázalo lépe vstřebat.

V případě, že pepř moc nemusíte doporučuji ho přidat až na závěr.

Top