Jahody s drobenkou a růžovými květy

Jahody s drobenkou a růžovými květy

Jahody s drobenkou a růžovými květy (alias jahodový crumble) 

Máte rádi jahody? A máte rádi růže? A máte rádi rychlé, za to ale velmi chutné dezerty? Upečte si tuto nádheru. 

Ingredience: 

400 g jahod nakrájených na polovinu 

asi půl hrsti sušených květů růží 

trocha cukru (podle sladkosti jahod) 

75 g mouky 

75 g ovesných vloček 

60 g kokosového oleje (jde to pochopitelně i po česku s máslem) 

70 g cukru  

podrcená semena z 6 kardamomových lusků 

 

Předehřejte si troubu na 180 ° C. 

Pak jahody podélně rozkrojte a vyskládejte do zapékací formy. Posypte je růžovými květy a oslaďte. 

Drobenku si připravíte smícháním mouky, ovesných vloček, kokosového oleje, cukru a předem nadrcených kardamomových semen v misce. Propracujte rukou do drobenky. 

Jahody drobenkou posypte a pečte, dokud drobenka nezezlátne, asi tak 15–20 minut. 

Top