Chřestový pilaf s šafránem a mandlemi

Chřestový pilaf s šafránem a mandlemi

Chřestový pilaf s šafránem a mandlemi 

 

Sezona chřestu vrcholí, jistě oceníte i méně tradiční recept než chřest s holandskou omáčkou. Vyzkoušejte jednoduchý a velmi chutný pilaf. 

Ingredience: 

1 cibule najemno 

3 lžíce kokosového oleje nebo másla 

300 g rýže basmati 

větší špetka šafrán zalitá 460 ml vroucí vody 

1 svazek zeleného chřestu 

25 g kopru nahrubo 

12 g estragonu nahrubo 

60 g oloupaných mandlí 

 

1. krok 

Na dvou lžících oleje nebo másla dozlatova osmahněte cibulku. Přidejte rýži a důkladně promíchejte. Vlijte předpřipravenou šafránovou vodu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte asi 15 minut. 

2. krok 

Mezitím si nakrájejte chřest na zhruba 1 cm dlouhé kousky. Chřest povařte 4 minuty ve vodě pod pokličkou, poté vyndejte a opláchněte studenou vodou. Když je rýže uvařená, přidejte k ní chřest, nakrájený kopr a estragon a vařte dalších 5 minut. 

3. krok 

Mandle opražte dohněda na zbylém oleji nebo másle a osolte špetkou soli. Naservírovaný pilaf s nimi ozdobte. 

Dobrou chuť! 

Top