Mlsní jako koza
Ačkoli se kozy do naší krajiny vrací jen pozvolna, bývaly tu dlouhá tisíciletí. Koza jako jeden z nejstarších domestikantů je úzce propojená s lidskou kulturou a jejími mýty a obrazotvorností.
Sůl, pochoutka labužníků
Staří Egypťané si na sůl velmi potrpěli. A jak dokládají antičtí autoři, ani Řekům a Římanům nebyla lhostejná, stejně tak Germánům, Galům, Slovanům, Keltům a dalším.
Kurkuma latté
Zahoďte okovy každodenní rutiny a vyzkoušejte něco nového a trendy. O indickém koření kurkuma už asi slyšel každý z nás, ale kurkuma latté už asi jen málo kdo. Přitom se jedná o výbornou a zdravější alternativu odpolední kávy. Ve světě mezi profesionálními baristy je tento nápoj již známý a velmi vyhledávaný pro svoji jednoduchost přípravy a skvělou chuť.
Rádi hřešíte ?
Každý z nás si občas rád zahřeší a dopřeje si něco dobrého. A také proč ne. Člověk je tvor od přírody hříšný. Pokud hledáte zajímavý doplněk pro Vaše občasné mlsání, nebo hledáte, čím ozvlášnit dezerty nebo recepty, tak pro Vás máme doporučení.
Lahodný a zdravý koriandr
Koriandr je jednoletá rostlina z čeledě miříkovitých. Svým původem bychom ji našli planě rostoucí ve Středomoří. Její chuť a rozmanitost však znali již ve starém Egyptě a Indii. Dnes se pěstuje koriandr v nejrůznějších částech světa, od Afriky,Ameriky, Asie a Evropy.
Tonka – fazole s chutí vanilky a marcipánu
Tonka fazole nebo také boby Tonka jsou fermentovaná semena stromu s názvem silovoň obecný. Třicetimetrový strom je původem ze severní části Jižní Ameriky
Léto a grilování
Grilovací sezóna 2017 v plném proudu. Máte na grilování už všechno nachystáno? My ano. Připravili jsme a na vlastní kůži vyzkoušeli kořenící BBQ směsi.
Pepř
Pepř, jak ho neznáte. Pepř najdeme snad v každé kuchyni a zdálo by se, že je to něco obyčejného.  My vám teď představíme pepř neobyčejný.
Curry, kari
Slovo „Kari“ lze přeložit jako pikantní omáčka. Britové se pro směs koření nadchli natolik, že ho před 200 lety ve velkém začali importovat do Evropy.
Top