Big Veg burger

Big Veg burger

Nečekejte od něj maso, čekejte dobrý burger. Housku se sýrem si taky nespletete s houskou se salámem a při tom je to pokaždé "houska s něčím" a pokaždé může být skvělá. Léto je dobou k uvolnění, rozšiřování si obzorů, cestování a zkoušení nových věcí. Tak zkuste třeba tohle. 

 

Ingredience na cca 6 porcí: 

800 g cizrny v plechovce 

400 g červených fazolí v plechovce 

4 lžíce koření Grill to thrill GREEN 

4 lžičky koření Ras el hanout 

4 lžíce olivového oleje 

2 stroužky česneku, najemno 

1 lžíce rajčatového protlaku 

1 lžička mletého kmínu 

strouhanka 

pepř a sůl podle chuti 

 

* všechny množstevní údaje jsou přibližné a seznam ingrediencí lze po libosti upravovat (až na koření, samo sebou 🙂), zkušenost a intuice vás povede při hledání toho vašeho vege burgeru. 

 

 

1. krok 

Sceďte cizrnu a fazole a nasypejte do mísy, vodu z plechovek si nechte na později. Přidejte všechny další ingredience smíchejte v míse nebo pomocí kuchyňského robotu do hutné konzistence. Výslednou pastu, kde mohou zůstat kousky luštěnin, což není na škodu, nařeďte vodou z plechovek do podoby lepkavého těsta, které ale stále dobře drží při sobě. Průběžně můžete ochutnávat, ať víte, co tvoříte. 

2. krok 

Rozehřejte gril nebo pánev, potřete olejem. Vytvarujte burgery a každou burgerovou placku grilujte asi 5 minut z každé strany. (Pokud se Vám nezačne pálit. Nečekejte, že bude uvnitř úplně tuhý jako bramborová placka, vaření bez vajec má své limity. Při obracení i servírování buďte opatrní, ať nepláčete nad rozlitým mlékem.) 

3. krok 

Připravte si housky, čerstvou zeleninu a dipy, které máte rádi, a můžete servírovat! 

 

Tip: Aby hmota lépe držela pohromadě, můžete přidat vejce nebo strouhaný sýr nebo jakýkoli tajný trik, který používáte. 

Top